Klassisk massage

klassisk

Unna dig en härligt avslappnande massage i lugn och personlig miljö.

Beröring är ett grundläggande behov. Huden är kroppens största organ och känseln vårt äldsta sinne. Beröring har stor betydelse för vår utveckling och välbefinnande.

En massagebehandling kan vara enbart en stund för avslappning och återhämtning eller innehålla moment som tryck och stretching. 
Jag ger också råd om vad du kan göra på egen hand för att öka ditt välbefinnande och undvika besvär – till exempel genom träning och stretchövningar.

Massage används vid t.ex. muskelspänningar, träningsvärk, svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation, muskelknutor och som allmänt avslappnande och uppmjukande behandling. Massage har en mängd positiva effekter på både kropp och själ.

Massage gör spända muskler mjuka och elastiska
- ökar immunförsvaret
- ökar blod- och lymfcirkulationen
- ger ökad kroppskännedom
- motverkar spänningar vid smärttillstånd
- ökar koncentrationsförmågan
- är blodtryckssänkande
- har en lugnande effekt på nervsystemet och andningen
- ökar det allmänna välbefinnandet.

Den klassiska massagen utförs med olja direkt på huden.

Massage ökar blodcirkulationen och förbättrar syresättningen i muskulaturen vilket förbättrar ämnesomsättningen i musklerna. Lymfsystemet fungerar bättre och slaggprodukter förs bort. Immunsystemet stärks och påskyndar läkningsprocesser. Det autonoma nervsystemet balanseras.
Massage ökar också kroppens egen produktion av bl a oxytocin (lugnoro hormon) och endorfin (smärtlindrande signalsubstans). Man får ökad rörlighet och dessutom är det avslappnande och lugnande.

Du kan även få koreansk handakupunktur i samband med massage.
Har du besvär med att ligga på magen så kan du sitta i en energimassagestol och få klassisk massage.

Du kan hyra en spikmatta som du kan använda mellan massagebehandlingarna för att bättra på resultatet.