Aloe Vera

-för hälsa och ny energi

Aloe Vera ”antikens mirakelväxt” innehåller 75 kända näringsämnen som kroppen behöver för att hålla sig frisk och vital. 
Aloe Vera är naturligt antiseptisk och innehåller antioxidanter som stärker kroppens självläkande effekt.

För att få nytta av Aloe Vera kan gelén användas invärtes för dess närande egenskapers skull eller kombineras med andra ämnen i form av krämer och lotioner.
 Drycken har ett heltäckande näringsinnehåll och är känd  för att skapa en bättre miljö i tarmen och därmed tarmfloran. Aloe veran är renande och balanserande, ökar välbefinnandet och ger energi.Aloe vera

Gelén används i olika fuktighetsgivande krämer som gör huden mjuk. 
Krämerna är klåddämpande och linimentetger avslappning.
 Aloe Veran är unik som ingrediens i hud- och hårvårdande produkter.

Vad är Aloe Vera?

Aloe Vera är en köttig växt som tillhör liljefamiljen. I denna familj ingår blomväxter, men även sparris, lök och vitlök. Aloe är en egen undergrupp som består av flera hundra olika växter. Av dessa är Aloe Barbadensis Miller, eller Aloe Vera, den som är mest kraftfull och som används kommersiellt.
 Inuti Aloe Verans blad finns den trögflytande gelén. Precis som i andra grönsaker består innehållet till största delen av vatten, men också en rad vitaminer och mineraler, om än i små mängder. I Aloe Vera finns också ett stort antal växtkemikalier.     De här växtkemikalierna arbetar i synergi tillsammans med näringsämnen i ditt mage/tarmsystem för att bevara din hälsa. Det gör Aloe Vera till en nyttig grönsak för dig som vill hålla din mage i form. Hela 70 % av ditt immunförsvar sitter i magen, så därför är det så viktigt att hålla den i trim. En daglig dos Aloe Vera håller slemhinnan i magen i form, bevarar balansen mellan goda och dåliga bakterier, ökar näringsupptaget från det du äter och motverkar en för sur miljö i magen. Att Aloe Vera också är bra för huden är känt sedan länge.